برای درمان افسردگی به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک

folder_openمطالب عمومی
commentبدون دیدگاه
برای درمان افسردگی به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک

در این محتوا از وبسایت لذت ترک می خواهیم شما را با این سوال رایج آشنا کنیم که آیا برای درمان افسردگی به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک و اینکه راه حل کدامیک برای مداوای افسردگی مناسب است؟ پاسخ به این سوال به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که فرد بیمار در ابتدا باید از روانشناس کمک گرفته و اگر نیاز به درمان دارویی بود باید از روانپزشک راهنمایی بخواهد.

روانپزشک یا روانشناس؟

روانپزشک یا روانشناس؟

این سوال را خیلی از افراد در ذهن دارند که برای درمان افسردگی به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک که این سوال را بیشتر افراد در مواجهه با مشکلات فردی و خانوادگی از مشاور و یا روانشناس دارند. هم روانشناس و هم روانپزشک برای درمان مشکلات روانی مشاوره می دهند اما روند کاری آن ها مشابه یکدیگر نیستند. در حالت کلی; روانشناسان افرادی هستند که دارای مدرک دکترا بوده و از مهارت گفتار درمانی برخودار هستند و از این روش برای مداوای بیماران خود استفاده می کنند. روانزشکان نیز از مدرک پزشکی برخوردار بوده برای مداوای بیماران خود باید از دارودرمانی و تجیز داروهای مجاز استفاده کنند.

بنابراین کمک گرفتن از این دو متناسب با بیماری فرد بوده و نمی توان توانایی هر دو متخصص را یکی دانست چرا که روانپزشک از دارو درمانی استفاده کرده و روانشناس از قابلیت گفتار درمانی کمک می گیرد.

چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنم؟

در واقع نمی توان دقیقاً گفت که چه زمانی باید از روانشناس کمک گرفت چرا که متناسب با مشکلات بیمار و فرد باید فرد روانشناس با او صحبت کند و از ریشه مسئله اش اطلاعات کسب کند. در حالت کلی در صورت وجود مشکلات زیر باید از روانشناس کمک گرفت که این موارد عبارتند از:

  • غم و اندوه شدید
  •  اختلالات خواب
  • مشکلات حاد و آزاردهنده در محل کار
  • مشکلات جدی در روابط شخصی و خانوادگی
  • احساس بد داشتن
  • تنش زیاد و عدم آرامش

چه زمانی نیاز به مراجعه به روانپزشک است؟

روانپزشک اغلب مستلزم ارزیابی واضح علائم بیماری شما است و باید یک شناختی از احساسات و ریشه مسئله شما در ذهنتان داشته باشد. در برخی موارد پزشک یا روانشناس پس از بررسی علائم و نشانه های جسمی و روحی بیمار، فرد را به روانپزشک ارجاع می دهد تا روند درمان وی به صورت جدی با دارودرمانی صورت گیرد. در صورت وجود علائم زیر باید از روانپزشک کمک گرفته شود که این موارد عبارتند از:

  • وجود علائم روانی خطرناک
  • مشکلات جنسی
  • انواع وابستگی ها
  • مشکلات ذهنی
  • وجود مسائل روانی

شباهت و تفاوت روانشناس و روانپزشک

روانپزشک پزشکی است که می تواند شرایط روانی فرد را مورد بررسی قرار داده و بیماری های شخصی را تشخیص دهد و در این راستا اقدامات درمانی لازم را تجویز کند. این دسته از پزشکان ممکن است از داروها و سایر درمان های پزشکی برای مداوای مشکلات افراد استفاده کنند اما در حالی که یک روانشناس صرفا آموزش های گستره در زمینه تحقیقات بالینی داشته است. در واقع به طور کلی، فرد روانشناس به مطالعه ذهن، احساسات و رفتار فرد می پردازد و  روانپزشک به دلیل گرایش پزشکی, صرفا متمرکز بر تشخیص بیماری و درمان مشکلات روانی است.

بسیاری از وظایف روانشناس و روانپزشک یکسان بوده و تفاوت های اساسی هریک از آن ها در روش های درمانی می باشد. در واقع هر دو نفر روانشاس و روانپزشک از تخصص و تحصیلات کافی در زمینه کاری خود برخوردار هستند و تنها شباهت و تفاوت آن ها در نوع درمان گفتاری و دارو درمانی است.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست